Forenklet har en ved ønske om å investere i bolig to forskjellige valg. Enten kan en velge å kjøpe et gammelt hus, eller så kan en investere i nye boliger. Mange velger sistnevnte, da en tross alt kan personalisere valg av materialer, planløsning, beliggenhet, og mye mer. Boligens karakter er da helt og holdent opp til deg som kjøper.

På den andre siden finnes det også et par ulemper ved å velge denne veien. Vi skal i denne artikkelen gå nærmere inn på fordelene og ulempene som er assosiert med det å investere i nye boliger. Dette er tross alt en betydelig investering, slik at en bør vurdere det fra alle synspunkter før en fatte en beslutning.

Fordelene med å investere i nye boliger

Det finnes et godt utvalg av fordeler med det å investere i nye boliger. Nedenfor har vi gått gjennom de aller viktigste:

Planløsning

Kjøper du et gammelt hus, så kan det være irriterende om kjøkkenet eller stua ikke er der du vil. Kanskje irriterer også 2 eller 3 etasjer deg om du vil ha alt på ett plan. Det kan være vanskelig å finne en god løsning her, og det kan by på enda flere utfordringer om det viser seg at du trenger hjelp med skadedyrkontroll grunnet hjemmets historikk med insekter eller mus. Designer du boligen selv er derimot dette enkelt å planlegge.

Beliggenhet

Ønsker du god utsikt, men liten innsikt? Kanskje vil du være et stykke utenfor byen, men fortsatt sentralt? Velger du å bygge egen bolig, så kan du selv velge hvilken beliggenhet du vil ha.

Materialer

Dersom du velger å investere i nye boliger, så kan du selv plukke ut materialene. Kanskje ønsker du et spesifikt treslag for gulvene, mens trappene skal være et annet? Ved å investere i nye boliger får du det akkurat slik som du vil.

Ulempene med å investere i nye boliger

Selv om fordelene er mange, så finnes det også ulemper. Det er for eksempel mange boligkjøpere hvert år som må ty til bustadoppføringslova når ikke alt går etter planen. Et godt eksempel på en større fallgruve er at tegningen av boligen kan virke helt annerledes enn hva resultatet ender opp med å være.

Det er heller ikke uvanlig at boligen kan komme med feil eller mangler. Ofte vil entreprenør da ta seg av disse, men det er tilfeller der firmaet ikke lenger er i drift for eksempel stor usikkerhet om neste steg fra forbruker sin side.

Dersom en skal trekke frem en fordel ved gamle hus kontra nye boliger, så er helt enkelt dette at de eldre boligene har en viss forutsigbarhet. Spesielt dersom du velger å investere i nye boliger som foreløpig bare er en skisse, så er det tross alt stor usikkerhet knyttet opp mot dette.

Tenk deg nøye om før boligkjøpet

Uansett om du lander på valget om å kjøpe et gammelt eller nytt hus, så er det viktig å tenke seg nøye om og ikke la følelsene blande seg inn. Sett et budsjett og bestem deg for hva du vil ha. Med fordeler og ulemper ferskt i minnet, så kan du bedre vurdere om det å investere i nye boliger kan være det riktige valget for deg. Når valget til slutt er tatt og kjøpet er gjort kan du benytte deg av et flyttebyrå som ordner alt av det praktiske når du skal flytte inn i ditt nye hus.