Det er kjempeenkelt å kjøpe aksjer pleier jeg alltid si til mine venner. Før i tiden måtte man møte opp på et fysisk sted og kjøpe aksjer manuelt. I dag er det imidlertid mye enklere. All kjøp og salg av aksjer foretas nå via internett slik at det eneste du trenger er en PC. Så det du egentlig bare må gjøre er å velge en nettmegler du kan handle aksjen fra. Det finnes mange forskjellige meglere som tilbyr kjøp og salg av aksjer på nett, slik at du helt selv kan bestemme hvilken nettmegler du vil gå for.

Det er mange faktorer du burde vurdere når du skal handle aksjer. Det du burde se etter er for eksempel momenter som kurtasje, tilbud, kundevennlighet og lignende. Kurtasje er det du må betale for å gjennomføre en handel. Dette er måten nettmeglerne tjener penger på, og derfor burde du se nøye på hvor mye nettmeglerne tar i kurtasje. Det er stor forskjell her, og selv om kurtasjen ofte er liten kan det utgjøre et relativt stort beløp over en lengre periode. Sjekke derfor alltid dette.

I tillegg er momenter som kundevennlighet viktig. Du burde se på plattformen og appen og dobbeltsjekke at den er noe for deg. Er du ikke fornøyd med brukervennligheten, er det jo naturligvis ikke noe vits å bruke den megleren, særlig når det er så ekstremt mange alternativer der ute. Sist vi sjekket tilbød for eksempel ikke dnb kjøp av kinesiske aksjer, og vil du kjøpe disse må du da naturligvis velge en annen nettmegler.

Utvalget er også viktig. Mange nettmeglere tilbyr bare aksjer i noen land eller markeder. Skal du dermed investerer i et selskap i Singapore er det viktig at det selskapet tilbys av megleren din. Hvis ikke er det jo naturligvis bare å velge en annen.

Etter du har valgt hvilken megler du vil bruke må du lære å investere i aksjer. Dersom du kan dette fra før, eller allerede vet hvilken aksje du skal investere i, er jo dette kjempebra. Da trenger du ikke lese videre. Men dersom du ikke vet dette burde du fokusere på å bruke litt tid på å lære deg om aksjemarkedet før du begynner å investere. Hvis ikke kan du tape mye penger. Det finnes idag ekstremt mange ressurser slik at det er mye å ta av.

Det beste er selvfølgelig å finne en erfaren investor og lære direkte av han, men dette er selvfølgelig ofte vanskelig. Det du eventuelt burde gjøre er å lese en rekke bøker eller se en rekke kurs om aksjehandel. Dette burde du gjøre mens du prøver ut det du lærer på en demokonto, som er en fiktiv konto der du kan handle med fiktive penger. Slikt sett kan du lære i praksis uten å risikere noe som helst. Dette er altså en helt super løsning.

Det finnes mange tekniske investeringsundersøkelser du må lære deg. Blant annet må du lære deg teknisk og fundamental analyse, som er måter å finne ut hvilke selskaper du skal investere i og når du skal investere i dem.

Når du har bestemt deg for hvilken aksje du skal kjøpe er det bare å logge deg inn hos nettmegleren du har valgt og kjøpe aksjen. Husk at du ikke burde investere så mye i begynnelsen, med mindre du har utrolig mye penger å ta av.

Da er det bare å ønske deg lykke til med livet som en aksjeinvestor!