Studentkredittkort kan være en fin måte å bygge kreditt på og høste belønninger på, men de har også en viss risiko. For det første er det viktig å sørge for at du kun bruker kredittkortet
ditt til ting du har råd til å betale i sin helhet hver måned. Ellers kan du ende opp med å betale renter på kjøpene dine, noe som fort kan bli dyrt. I tillegg er det viktig å være oppmerksom på kredittgrensen din.

Å maksimere kredittkortet ditt eller foreta sene betalinger kan skade kredittpoengene. Men hvis kredittkortet brukes på en ansvarlig måte, kan det være et flott verktøy for studenter. Det kan hjelpe deg med å bygge opp kreditten din og tjene belønninger som cashback eller poeng som kan løses inn for reise eller andre fordeler. Bare sørg for å bruke den med omhu!

Noen banker tilbyr kredittkort spesielt rettet mot studenter, med gunstige vilkår

Bankene tilbyr kredittkort spesialtilpasset studenter med gunstige vilkår for å hjelpe dem med å få en god kredittvurdering. Det kan være en god idé å få et av disse kortene, men du må være klar over de potensielle fallgruvene. Husk først at du bygger opp en gjeld som må betales tilbake til slutt. For det andre er rentene på studentkort ofte høyere enn på vanlige kort, så det er viktig å betale i tide og i sin helhet hver måned.

Til slutt, pass deg for teaser-priser som kan friste deg til å bruke mer enn du har råd til. Hvis de brukes ansvarlig, kan studentkredittkort hjelpe deg med å etablere gode kredittvaner som vil være til nytte for deg i årene som kommer. Men hvis de blir misbrukt, kan de føre til alvorlige økonomiske problemer i fremtiden. Velg med omhu og bruk dem med omhu.