Vi får ofte henvendelser fra mennesker som ønsker å starte sitt eget firma. De fleste aner jo ikke hvordan de skal gjøre det. Vi har lært at man skal studere i 5 år, og deretter ha en vanlig jobb hele livet, før man endelig får fri og kan slappe av og begynne å leve som pensjonist.

Vi i EgnePenger redaksjonen er sterkt i mot en slik tankegang, og er utrolig uenig med de som sier at man ikke kan starte en egen bedrift. Forskjellen på å leve et liv og ha et eget firma og forskjellen på å være ansatt er ganske stor. Du kan bestemme livet ditt som du vil og har ingen som kan bestemme over hva du skal gjøre til enhver tid.

Ulempen er selvfølgelig at man må ta litt risiko, men slik vil det jo alltid være når man skal starte noe. Er du ikke villig til å ta noe risiko kan du bare glemme å bli grunder.

Ideer

Det virker som om de fleste tror man trenger en kjempeide eller finne opp noe for å starte sitt eget firma. Dette er bare tull og kunne ikke vært lengre fra sannheten. De fleste forretningsideer som man kan leve av er egentlig ganske enkle. Du kan for eksempel starte en nettbutikk, en frisørsallong, en klesforretning eller lignende. Merk at du ikke trenger noe spesielt erfaring innenfor yrkene heller. Det du må være god på når du skal starte din egen forretning er markedsføring. Alle andre kan du ansette.

Les også: Slik lykkes du med markedsføring i 2022

Kan du ikke markedsføring kan du neppe overleve som en grunder, med mindre du leverer en utrolig bra tjeneste som ikke trenger å markedsføres. Per dags dato er det markedsføring på sosiale medier og google som er det heteste. Via for eksempel betalte annonser på Facebook og Google, eller lokal SEO (søkemotoroptimalisering) kan du få mange kunder til forretningene dine. Har du kundegrunnlaget er mye gjort.

Tony Robbins er et godt eksempel innenfor dette. Han gjør ingenting selv, men starter opp selskaper og ansetter folk til å jobbe i alle rollene selskapet trenger. Da tjener han penger, mens han bare trenger å overvåke bedriftene. Det krever selvfølgelig mye arbeid å komme dit, men det er ikke umulig. Noe må man uansett være vært å ofre for å slippe å jobbe i en vanlig jobb.

 

Inspirasjon fra utlandet

Du kan også hente ideer fra utlandet. Her kan du se på vellykkede ideer som har lykkes i utlandet, og implementere dem i Norge dersom ingen andre har gjort det før deg. Dette har blitt gjort uttallige ganger før, og kommer alltid til å være en god ide. Det du for eksempel kan gjøre er å bruke et VPN program og reise til utlandet og se hva som skjer innenfor forskjellige markeder der. VPN programmer kan virke ganske komplisert, men kan være en utrolig god måte for å finne utenlandske ideer. Du kan lese mer om forskjellige VPN tjenester på denne nettsiden.

Research

Det er ekstremt viktig at du gjør mye research før du starter et prosjekt. Det du kan gjøre er for eksempel å se på google trends. Her kan du se ulike søkertall innenfor forskjellige nisjer, for eksempel for å se hva som trender i forskjellige områder. Du må alltid satse på noe som er i en trend, og ikke satse på noe som ikke lenger er populært. Google Keyword Planner er også en ekstremt god måte å finne søkeord på. Her kan du nemlig se ulike søketall på forskjellige ord, og finne ut om noe er verdt å satse på eller ikke.

Dette var bare en kort artikkel om hvordan du kan starte din egen business. Den er absolutt mangelfull, men grunnen til dette er at vi planlegger å skrive flere artikler om emnet som skal utfylle denne artikkelen. Dermed blir denne artikkelen bare en introduksjon til en serie av flere artikler.