Det finnes ekstremt mange måter man kaster bort penger på i dagens samfunn. Norske borgere har mange penger, men allikevel er det mange som har store pengeproblemer. Dette viser seg jo i den ekstreme mengden forbrukslån som eksisterer i dagens tid. Ser man på Luksusfellen ser man jo hvor ekstremt mange som har pengeproblemer. Det er altså ikke en spøk. I denne artikkelen skal vi avsløre de vanligste måtene du kaster bort ekstremt mange penger på. Det er faktisk ekstremt hvor store beløper dette kan utgjøre over lang tid. Noen vil kanskje være overraskende, mens mange vil være mindre overraskende.

Sløse penger på byen

Det er veldig enkelt å tro at en øl her og der, en kaffe i ny og ne eller et restaurant noen ganger i uken ikke utgjør så store beløper. Sannheten er at dette faktisk kan være et ekstremt pengesluk! Dette er det viktig å ta på alvor. Se for deg at du kjøper 4 øl ute på byen hver ute. Dette vil utgjøre rundt 300 kr. I tillegg kanskje du spiser ute et par ganger, og da har du brukt kanskje 700. Dette utgjør omtrent 5000 i måneden. Er du en student vil jo dette faktisk utgjøre store deler av studentbudsjettet. Så pass på å ta dette alvorlig. Disse utgiftene kan drepe økonomien din i det lengre løp.

Ikke bruke tid på det viktigste

Du har mange faste utgifter som er relativt store beløper hver måned. Dette gjelder for eksempel strømregning, mobilregning og lignende, for ikke å snakke om husleie. Klarer du å velge de beste tilbudene i disse tilfellene vil dette være en måte å spare mye penger på. Det finnes en rekke sider på nett som du kan benytte til å få mange forskjellige tilbud på strøm, mobilabonnoment og lignende. En av disse er for eksempel nettsiden Forbrukertorget.no. Her kan du sammenligne mange forskjellige tilbud og finne de som er de billigste. Dette er bare en av mange slike sider, men det anbefales å i hvertfall sammenligne forskjellige tilbud før du velger noe.

Betal regninger i riktig tid

En fadese vi ser blant mange er at man ikke betaler regningene i riktig tid. Selv folk som har penger synder på dette ved å bare legge dem bort og utsette det. Dette er jo en helt elendig ide. Det som da vil skje er at du da vil få purringer, inkassokrav og betalingsanmerkninger. Alt dette vil kun øke størrelsen på det du må betale, og i verste fall kan betalingsanmerkninger også påvirke fremtidige lån du forespør. Alt dette vil bare øke størrelsen på det du må betale, og kan i ytterste konsekvens gjøre at du vanskeligere vil få boliglån og lignende.

Ikke tro du er rik

Mange synes å ha mye mer penger enn det de selv har, bare fordi de er sammen med venner som har mange penger. Det er ikke slik at du kan bruke like mange penger som resten av vennene dine. Husk alltid å tenk på din egen økonomiske situasjon før du bruker penger på tull og tøys. Du må alltid fokusere på deg selv.

Mange synes også å ha helt fjernt bilde av hvor mye de vil tjene i fremtiden. Derfor tar mange opp ulike lån som smålån uten kredittsjekk og lignende fordi de er helt sikre på at de kommer til å betale det ved en senere anledning. Dette fraråder vi ekstremt sterkt.

Oppsummering

Dette var bare noen få enkle tips, men det er viktig å se helheten. Det hjelper ikke spare noen penger på butikken hvis du drar på byen tre ganger i uken og spanderer øl på vennene dine. Tenk på de største utgiftene først og husk alltid at det lureste ofte er å bli hjemme!